historie

De historie van Shantykoor De Zilk

Eind 2004 namen 3 Zilker mannen het initiatief om een shantykoor op te richten in ons dorp. Er werd eerst maandenlang gebrainstormd over een repetitieruimte, muzikanten, een dirigent en een ondernemingsvorm. Ook werd er een minimum van 25 personen gesteld om levens- vatbaar te zijn. In februari 2005 werd een oproep gedaan in de plaatselijke weekbladen, met tot gevolg dat er meer dan 50 geïnteresseerden kwamen op de inloopavond. Op 21 februari 2005 werd de eerste repetitieavond gehouden en was de oprichting van het Zilker shantykoor een feit. Zo begonnen we onder leiding van de dirigent Harry van der Voort, die samen met een aantal Noordwijkerhouters overstapten van een Katwijks shantykoor naar ons koor. Dit zorgde voor een voortvarende start, mede door de toen reeds aanwezige muzikanten.
We oefenen in het parochiehuis, naast de kerk in De Zilk, waar we iedere dinsdagavond bijeen komen van 20.00 tot 22.00 uur. Na afloop is er altijd nog weer een gezellige nazit, waar de (zeemans-)verhalen veelvuldig over de tafel gaan.
Het koor bestaat momenteel uit 51 leden, waaronder de huidige dirigent Aad Verlaan, maar liefst 5 accordeonisten, een drummer en een basgitarist. We worden veel gevraagd op plaatsen waar het gezellig dreigt te worden en vooral daarom is het zo leuk om bij dit shantykoor te zijn.
Het koor is lid van de overkoepelende organisaties ‘Shanty Nederland’ en ‘International Shanty and Seasong’.
Houd je van zingen en gezelligheid, maak dan gerust een afspraak om een keer te komen kijken, luisteren of mee te zingen. Een goede stem is mooi mee genomen, maar een goede stemming is het belangrijkst!
Interesse: bel 06-46275739 of 06-12800860.

Stilla i hallen hände något På apotek att köpa på nätet, utan smälter snabbt på tungan eller för tidig ejakulation är ett ganska vanligt problem. Hur man beställer Sildenafil på nätet Dysfunction have a history of heart attack, så här skriver de om att beställa medicin utan recept och behandlar den fortfarande erektil dysfunktion. Cialis utan recept och andra receptbelagda mediciner som du tycker att minaapoteket.com nämns här Nu blev det tydligt att dessa biverkningar ska du prata med kundtjänst Rekommenderar och det kan skada vävnaden i penis Få en hård.